AWS associate architect exam questions

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

1) What is the total volume of data and number of objects that can be stored in Amazon S3 bucket?
a) 1TB
b) 2TB
c) 5TB
d) Unlimited
Answer : a
2) You are uploading objects onto amazon S3 buckets using PUT. What is the largest object that can be uploaded onto S3 in single PUT operation?
a) 5TB
b) 5GB
c) 4MB
d) 5KB
Answer : b
3) What is the maximum size of amazon S3 objects that can be stored in S3?
a) 3TB
b) 5TB
c) 10TB
d) unlimited
Answer : b
4) You have requirement to upload object onto S3 bucket that is 4TB in size. Which capability will you make use of?
a) Multipart upload
b) Multipart PUT
c) Mutipart update
d) Multipate caching
Answer : a
5) What are the different storage classes offered by amazon S3. Choose all that apply?
a) S3 IA
b) S3 RRS
c) Amazon Glacier
d) EBS volumnes
Answer : a,b,c
6) Can I store 0byte sized file in amazon S3?
a) Yes
b) No
Answer : a
Explanation: S3 can store unlimited data with sizes ranging from 0 bytes to 5TB
7) You want to delete multiple objects from S3. How can you accomplish that?
a) Multi-Object Delete operation
b) Multi-Object Purge operation
c) Multi-Object Drop operation
d) Multi-Object Truncate operation
Answer : a
8) When using a custom VPC and placing an EC2 instance in to a public subnet, it will be automatically internet accessible and you do not need to apply an elastic IP address or ELB to the instance. Is it true or false?
a) True
b) False
Answer : b
Explanation : As part of this configuration we need to allocate an Elastic IP address and assign it to your instance after it’s launched
9) If an Amazon EBS volume is an additional partition and not the root volume we can detach it without stopping the instance. Say if this is possible?
a) Yes, although it may take some time
b) No, you will need to stop the instance
Answer : a
Explanation : Yes. An EBS volume other than root volume can be detached from live running instance. AWS CLI commands can be used for this purpose as well
10) You just started using AWS. Do you know how many regions are there in AWS?
a) 11
b) 13
c) 16
d) 20
Answer : c
Explanation : By 2018 new regions in stockholm sweden will be available. Lots more have been planned and expansion actions are underway owing to growing popularity of AWS. Keep watching for this value to change in coming days
11) You are using AWS migration service to migrate vmware VM’s. What is the maximum number of VM’s you can migrate concurrently?
a) 20
b) 30
c) 40
d) 50
Answer : d
12) What type of consistency does S3 provide for overwrite PUTS and DELETES ?
a) write-after-read
b) write-after-write
c) read-after-write
d) read-after-read
Answer : c
Expanation : S3 provides eventual consistency which is read-after-write consistency for overwrite PUTS and DELETES
13) You want to configure cross-regional replication of S3 bucket. Do you need to enable versioning on both source and target buckets?
a) Yes
b) No
Answer : a
Explanation : Versioning must be enabled in both source and target S3 buckets for cross-regional replication
14) You have to connect cloud resources to your IPSce VPN. Which AWS feature will you make use of to accomplish this?
a) S3
b) VPC
c) hybrid cloud
d) private cloud
Answer : b
15) Is multifactor authentication needed to delete objects from a S3 bucket?
a) Yes
b) No
Answer : b
Explanation : To delete objects from S3 buckets multifactor authentication is an optional feature and not mandatory
16) Where is the AMI ID used in autoscaling policy specified?
a) Autoscaling group
b) Autoscaling policy
c) Launch configuration
d) Security Group
Answer : c
17) You project makes use of EBS-backed EC2 instances that are on-demand instances that are to be stopped immediately. You want to make sure you dont incur charges but still preserve data. Is it possible with on-demand instances?
a) Yes
b) No
Answer : a
Explanation : EBS-backed on-demand EC2 instances can be stopped and still data is preserved that can be made use of later. These instances will not incur charges once stopped
18) What is the minimum size of an S3 object?
a) 0 bytes
b) 1 byte
c) 10 bytes
d) 100 GB
Answer : a
Explanation : Create a file with simple touch command and this will be 0 bytes. Such files with as small as 0 bytes can be created in S3
19) You are performing snapshot of an EBS volume. During this process will the volume become unavailable and the instance no longer has the ability to communicate with the EBS volume until the snapshot is complete?
a) Yes
b) No
Answer : b

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner